Salată exotică

E vară, e cald afară şi ai chef de o salată răcoritoare, exotică, specială. Iată propunerea noastră:
Dificultate mică Preparare 40' Pentru 4 porţii
Ingrediente
150 g şuncă
50 g şvaiţer
1 măr
1 felie de ananas proaspăt (sau din compot, bine scurs de zeamă)
1 portocală
1 banană
½ ardei gras roşu
½ morcov
200 g brânză topită (feliată)
½ lime
1 roşie cherry
frunze de salată rucola
frunze de salată creaţă de culoare roşie
codiţe de ceapă verde (sau „chives“)
Pentru sosul de muştar
3 linguri muştar
2 linguri oţet
3 linguri ulei
1 fir ceapă verde
sare
piper
Mod de preparare
Cureţi mărul, portocala, banana, ananasul, le tai cubuleţe sau felii şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Tai şunca şi şvaiţerul şuviţe subţiri, iar morcovul şi ardeiul roşu îl tai felii subţiri cu aparatul de curăţat legume.
Aşezi într-o salatieră toate aceste ingrediente cât mai bine armonizate, adaugi printre ele frunze de ceapă verde (sau „chives“), felii subţiri de brânză topită, garniseşti cu salată rucola şi salată cu frunze roşii, felii de lime şi roşia cherry tăiată jumătate.
Pentru sos, amesteci energic muştarul cu oţetul şi uleiul, adaugi sare şi piper, după gust, ceapa verde tocată şi amesteci. Serveşti salata cu sosul de muştar şi cu pâine prăjită.