Salată italiană cu ton şi paste

Dacă îţi place tonul poţi încerca o reţetă de salata cu paste, aşa cum o pregătesc italienii, care adaugă capere şi pătrunjel, pentru un plus de gust.
Ingrediente
500 g penne
2 linguri ulei
1 ceapă, tocată
1 ardei iute, feliat
200 g ciuperci, la conservă
500 g pastă de tomate
oţet, după gust
capere, după gust
80 g măsline
240 g ton, mărunţit
pătrunjel
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare
Pregăteşti pennele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Păstrezi 50 ml din apa în care au fiert. Într-o tigaie, căleşti ceapa şi adeiul iute, în puţin ulei, aproximativ 3 minute. Adaugi ciupercile şi le laşi pe foc, până se rumenesc uşor.
Torni peste ele pasta de tomate, măslinele şi caperele, amesteci, timp de 5 minute, apoi combini cu tonul şi pătrunjel tocat, după gust. Condimentezi cu sare şi piper. Amesteci cu pastele şi lichidul păstrat. Serveşti cu frunze de pătrunjel, dacă doreşti.
Sursa http://www.taste.com