Salată Şuba

2 shutterstock 750942976 jpg jpeg

Încearcă o salată rusească cu peşte afumat, pe care o dai la rece peste noapte, ca să se combine aromele.

Ingrediente: 300 g file de hering marinat 4 cartofi mari 4 morcovi 1 ceapă roşie 2 sfecle roşii zeamă de lămâie 2 ouă fierte 400 g maioneză sau după gust sare

Mod de preparare - Salată şuba

Speli cartofii şi morcovii, îi fierbi în apă cu un praf de sare, îi scurgi şi îi laşi la răcit, apoi le cureţi coaja. Cele 2 sfecle le pui la fiert separat , iar când sunt reci le cureţi de coajă. Cureţi ceapa şi o tai mărunt.

Aşezi, într-un vas, un strat de cartofi daţi prin răzătoarea mare, un strat de maioneză, pui peştele tăiat mărunt, îl stropeşti cu zeamă de lămâie, după gust, întinzi maioneză şi netezeşti. Continui cu ceapa, ouăle rase puţină maioneză, morcovii raşi, maioneză, sfeclele răzuite, iar maioneză. Dai la rece până a doua zi, ca să se combine aromele.

FOTO Shutterstock