Salata super-primăvăratică

Această salată vegetariană este pur şi simplu o bomba de arome proaspete. Este atât de uşor de pregătit iar rezultatul este absolut fabulos! Adu şi tu primăvara în farfurie şi savureaz-o împreună cu familia şi prietenii, în aer liber, sub soarele blând de iunie.
Ingrediente pentru salată super-primăvăratică:
Pentru salata:
10 tulpini de sparanghel, tăiate oblic 12 cartofi medii 150 grame de fasole verde boabe 150 de mazăre proaspătă boabe 150 grame boabe de soia proaspete sau congelate o legătură mică de ceapă verde ulei de măsline zeama de la o lămâie 2 cepe mici tăiate rondele 15 frunze de mentă, 10 rupte cu măna, 5 tocate fin o mână de măcriş o mână de muguri de mazăre
Pentru dressing:
1 lingură de muştar Dijon
5 linguri de oşet de vin roşu
o linguriţă ulei de nuci
300 ml ulei de măsline extra virgin
Mod de preparare salată super-primăvăratică:
Blanşsează cartofii şi taie-i în felii grosuţe.Într-o cratiţă, fierbe nişte apă cu sare. În apa fiartă pune sparanghelul,fasolea, mazărea, boabele de soia şi ceapa verde. Lasă-le pentru doar 2 minute, după care, clăteşte-le sub apă rece pentru a opri procesul de coacere.
Pe un platou, aşează cartofii asezonaţi cu ulei de măsline, sare şi piper.
Pregăteşte dressingul, amestecănd toate ingredientele cu un tel până se omognizează, obţinând o consistenţă grosuţă.
Amestecă toate legumele, îmbracă-le in dressing-ul pregătit mai devreme şi serveşte!