Şalău cu sos de ouă

Peştele este întotdeauna o alegere care să fie la îndemână pentru oricine. Fie că e somon, crap, hering sau macrou, oricând este binevenit în farfuria ta. Astăzi, îţi propunem o reţetă delicioasă de şalău.
Ingrediente
4 fileuri de şalău 1 lingură ulei 1 lingură zeamă de lămâie sare piper
Pentru sos
4 ouă fierte tari
1 linguriţă cu muştar
50 ml ulei
2 linguri zeamă de lămâie
1 ceapă verde
pătrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare
Speli şi tai peştele, îl condimentezi cu sare şi piper, îl ungi cu ulei şi zeamă de lămâie şi înfigi fiecare bucată pe beţele ude de frigărui. Le prăjeşti. Cureţi ouăle, scoţi gălbenuşurile de la două dintre ele şi le zdrobeşti cu furculiţa. Adaugi sare, piper, muştar şi uleiul turnat în fir subţire, ca la maioneză. La sfârşit adaugi zeama de lămâie şi ceapa rondele.
Torni sosul deasupra peştelui fript, presari piper proaspăt râşnit, aşezi celelalte două ouă tăiate şi aduci la masă cu verdeaţă.