Şalău cu sos de ouă

1366549848 1544salau 20cu 20sos 20de 20oua jpeg

Peştele este întotdeauna o alegere care să fie la îndemână pentru oricine. Fie că e somon, crap, hering sau macrou, oricând este binevenit în farfuria ta. Astăzi, îţi propunem o reţetă delicioasă de şalău.

Ingrediente

4 fileuri de şalău 1 lingură ulei 1 lingură zeamă de lămâie sare piper

Pentru sos

4 ouă fierte tari

1 linguriţă cu muştar

50 ml ulei

2 linguri zeamă de lămâie

1 ceapă verde

pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare

Speli şi tai peştele, îl condimentezi cu sare şi piper, îl ungi cu ulei şi zeamă de lămâie şi înfigi fiecare bucată pe beţele ude de frigărui. Le prăjeşti. Cureţi ouăle, scoţi gălbenuşurile de la două dintre ele şi le zdrobeşti cu furculiţa. Adaugi sare, piper, muştar şi uleiul turnat în fir subţire, ca la maioneză. La sfârşit adaugi zeama de lămâie şi ceapa rondele.

Torni sosul deasupra peştelui fript, presari piper proaspăt râşnit, aşezi celelalte două ouă tăiate şi aduci la masă cu verdeaţă.