Sărăţele cu mac şi chimen

saratele cu mac si chimen jpeg

Chimenul este folosit din cele mai vechi timpuri şi pentru calităţile sale digestive. Semineşe de chimen, după uscare, sunt folosite pentru a condimenta diverse mâncăruri ori sosuri, cum sunt cele cu curry ori humusul. Aşadar poţi folosi aceste condiment (nemăcinat) pentru sărăţele cu mac şi chimen.

Sărăţele cu mac şi chimen - Ingrediente (30-35 sărăţele)

500 g făină 2 albuşuri 1 gălbenuş 250 g margarină 3 linguri smântână 10 g drojdie proaspătă 1 praf de sare 3 linguri lapte cald seminţe de chimen seminţe de mac

Sărăţele cu mac şi chimen - Mod de preparare

Se cerne făina într-un castron mare, se aşază în mijlocul ei drojdia dizolvată în lapte cald, albuşurile bătute puţin, smântâna, margarina moale şi un praf de sare. Se amestecă ingredientele şi se frământă un aluat omogen şi elastic, care se lasă 30 de minute acoperit, la temperatura camerei.

Se întinde aluatul în foaie potrivit de subţire, se decupează cu ajutorul unor forme speciale în formă de inimă, de semilună şi se ung cu un gălbenuş bătut cu o lingură de apă. Se presară deasupra cu seminţe de mac şi de chimen.

Se aşază într-o tavă tapetată cu folie de copt şi se introduc în cuptorul preîncălzit circa 20-30 de minute, până se rumenesc frumos.