Sărăţele cu mac şi chimen, reţeta clasică

Pot fi cumpărate gata preparate sau le poţi face chiar tu acasă. Aşa vei fi sigură că le prepari exact pe gustul tău.
De ce ai nevoie pentru sărăţele cu mac şi chimen
500 g făină
10 g drojdie proaspătă 3 linguri lapte cald 2 albuşuri
3 linguri smântână
250 g margarină
1 praf de sare
1 gălbenuş
seminţe de chimen
seminţe de mac
Cum se prepară sărăţele cu mac şi chimen
Cerni făina într-un castron mare, aşezi în mijlocul ei drojdia dizolvată în lapte cald, albuşurile bătute spumă, smântâna, margarina moale şi un praf de sare. Amesteci ingredientele şi frămânţi un aluat omogen şi elastic, pe care îl laşi 30 de minute acoperit, la temperatura camerei. Întinzi aluatul în foaie potrivit de subţire, decupezi sărăţelele cu ajutorul unor forme speciale, după cum îţi doreşti, apoi le ungi cu un gălbenuş bătut cu o lingură de apă. Presari seminţe de mac şi de chimen. Aşezi sărăţelele într-o tavă tapetată şi le introduci în cuptorul preîncălzit 20-30 de minute, până se rumenesc frumos.