Sardele la cuptor

Gustul sardelelor este unul special. Unora le aduce aminte de copilărie, altora de adolescenţă sau de perioada în care stăteau în gazdă în timpul facultăţii. Pentru toate aceste amintiri numai, şi tot merită să faci sardele la cuptor.
Ingrediente
1 kg sardele mai mici 50 ml ulei 100 ml apă 5-6 căţei usturoi 2 roşii piper măcinat proaspăt busuioc proaspăt 1 ceapă albă sare
Mod de preparare
Cureţi sardelele de solzi şi de intestine, lăsându-le cu cap. Le speli şi le laşi să se scurgă şi le presari cu sare. Le laşi să stea aşa timp de 15 minute. Aranjezi sardelele într-o tavă pentru cuptor, pui ceapa tăiată peştişori, usturoiul pisat, roşiile tăiate cuburi, potriveşti de sare şi piper, torni apă şi ulei.
Bagi tava în cuptor şi o laşi aproximativ 30 de minute. Serveşti sardelele calde garnisite cu busuioc.