Sardine marinate

Ingrediente: 1 kg sardine, 5 linguri oţet, ulei de măsline, 1 lingură zahăr, ½ lămâie şi zeama de la o lămâie, 2 foi de dafin, 1 morcov, sare, piper boabe negru şi roşu
Mod de preparare: Timp de preparare: 20 min Dificultate: mică
Dacă sunt congelate, dezgheţi sardinele în lapte. Cureţi peştele de intestine şi îi tai capul. Îl speli, bine şi-l laşi la scurs. Aşezi sardinele într-un vas, torni peste ele zeama de lămâie şi oţetul şi laşi două ore la marinat. Scoţi sardinele, le speli şi le pui pe hârtie absorbantă.
Aşezi într-un borcan bucăţi de sardine una lângă alta, presari zahărul, sare şi piper boabe, morcovul tăiat rondele, foile de dafin, felii de lămâie şi torni ulei de măsline, cât să le acopere. Pui capac borcanului şi laşi la frigider minimum două zile.