Şarlotă cu cacao
Pentru momentele speciale din familia ta prepară un desert de neuitat, şarlotă cu cacao.
De ce ai nevoie pentru şarlotă cu cacao
1 l lapte
3 ouă
7 linguri de zahăr
2 linguri de făină
4 linguri de cacao
100 g unt moale
esenţe, după gust
coajă de lămâie
ciocolată rasă
2 linguri budincă de vanilie
Cum se prepară şarlotă cu cacao
Adaugă, pe rând, în lapte ouăle, zahărul, făina şi cacaua, având grijă să amesteci cu telul ca să nu se formeze cocoloaşe. Pune pe foc mic şi amestecă tot timpul. Adaugă aromele şi coaja de lămâie şi lasă vasul până când şarlota ajunge la consistenţa pe care o doreşti. Opreşti focul, dai deoparte vasul şi pui untul moale. Amestecă continuu. Toarnă compoziţia în formele dorite de tine şi dă-o la frigider pentru aproximativ 3 ore. O poţi servi „stropită“ cu budincă de vanilie şi cu ciocolată rasă