Şarlotă cu portocale

sarlota cu portocale jpeg

Specialiştii sunt de părere că un gram de calciu pe zi, echivalentul a 3-4 ceşti cu lapte pe zi, reduce cu mult riscul de cancer de colon. Pentru această reţetă de şarlotă cu portocale ai nevoie de jumătate de litru de lapte. Dacă ai în vedere şi că portocalele sunt foarte bune pentru imunitate, având multă vitamina C, putem considera această şarlotă cu portocale un desert plin de beneficii asupra sănătăţii.

Şarlotă cu portocale - Ingrediente (4 porţii)

2 portocale 1 lămâie 300 g zahăr pudră 500 ml lapte 5 gălbenuşuri 1 linguriţă făină 1 plic gelatină

2 portocale

Şarlotă cu portocale - Cum se prepară

Speli toate portocalele şi lămâia. Razi coaja de la 2 portocale, storci zeama de la ele şi de la jumătate de lămâie. Pui într-un vas sucul şi coaja rasă de la portocale, zeama de lămâie, zahărul pudră, gălbenuşurile şi făina. Le amesteci şi adaugi laptele treptat. Laşi vasul pe baie de aburi până se îngroaşă compoziţia.

Pregăteşti gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o încorporezi în compoziţie. Torni şarlota în forme şi le laşi la frigider mai multe ore. Descojeşti portocalele, desfaci fiecare felie şi le îndepărtezi membrana albă. Le serveşti împreună cu desertul.