Şarlotă de pepene roşu

Frozen Melon Cream jpeg

Probabil că această reţetă ar fi ultima la care te-ai gândi atunci când vine vorba de pepene, fie el roşu sau galben. Dar e delicioasă! Crede-ne pe cuvânt!

Dificultate medie 6 porţii Preparare 45’

Ingrediente

1 pepene roşu

6 foi gelatină

2 fiole esenţă vanilie

200 ml lapte

200 g iaurt gras

50 g zahăr

2 lime (lămâi verzi)

1 tub frişcă

Pentru décor

pepene roşu

pepene galben

ciocolată

Mod de preparare

Tai câteva felii de pepene. Elimini coaja, tai în bucăţi mici, elimini seminţele şi laşi la scurs. Înmoi gelatina 10 minute în 200 ml de apă rece. Amesteci laptele cu iaurtul, adaugi zahărul, zeama de lime şi esenţa de vanilie. Scurgi apa din gelatină (laşi doar o lingură) şi o încălzeşti la foc mic, amestecând continuu, fără să fiarbă.

După ce s-a dizolvat gelatina, o torni în amestecul de lapte. Pe fundul a 6 recipiente mici aşezi bucăţi de pepene peste care torni compoziţia.

Pui desertul la frigider pentru minimum trei ore. Îl serveşti decorat cu ciocolată răzuită şi/sau „mingiuţe“ de pepene roşu sau galben.

sursa foto: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg