Şarlotă de zmeură şi vanilie

Fructe dulci-acrişoare care invadează pieţele în fiecare vară, zmeura este deliciul fiecărei prăjitură a căror regină este. De data aceasta, am pregătit o şarlotă de zmeură şi vanilie, pe care o poţi pregăti în numai jumătate de oră.
Şarlotă de zmeură şi vanilie - Ingrediente (8-10 porţii)
2 pliculeţe gelatină 2 căni lapte 4 căni smântână dulce ½ cană zahăr 1-2 linguriţe esenţă vanilie gem de zmeură 50 g zmeură proaspătă
Şarlotă de zmeură şi vanilie - Mod de preparare
Pui jumătate de cană de lapte într-un vas mic împreună cu gelatina şi laşi să se înmoaie. Într-o oală, de mărime medie, încălzeşti smântâna şi restul de lapte împreună cu zahărul până începe să fiarbă.
Dai la o parte de pe foc şi adaugi esenţa de vanilie. Încorporezi cu mare grijă gelatina şi amesteci bine. Aşezi zmeura proaspătă în vasele în care serveşti. Torni compoziţia peste fructe. Laşi să se aşeze, apoi bagi în frigider cel puţin 4 ore. Serveşti, dacă vrei, cu gem de zmeură.
Îngheţată de zmeură şi vanilie
Îngheţată de zmeură şi vanilie