Sarmale cu carne de porc
Ştiai că în Bulgaria, la prepararea sarmalelor, în afară de carne tocată şi orez, se foloseşte şi iaurt? Dar că în Italia primele sarmale au apărut după Primul Război Mondial, fiind aduse aici de refugiaţii din Dalmaţia? Cât despre reţeta noastră clasică...vă invităm mai jos să o descoperiţi.
Ingrediente 1 kg carne porc 3 cepe mari 1 fir de praz 3 linguri orez 1 varză 1 linguriţă cimbru ulei 2-3 foi de dafin 200-300 g costiţă afumată sare piper
Mod de preparare
Cureţi varza de cotor, desfaci frunzele şi le opăreşti în apă clocotită şi un pic sărată. Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat, pui totul într-un castron, adaugi orezul, cimbrul şi prazul. Condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi bine compoziţia. Iei cu lingura şi aşezi pe foile de varză deja porţionate, rulezi şi îndeşi varza la capete.
După ce sunt împachetate toate sarmalele, toci varza şi o aşezi pe fundul vasului în care le fierbi. Pui peste varză costiţă tăiată bucăţi şi rumenită în puţin ulei, foile de dafin şi aşezi sarmalele una lângă alta. După primul strat, pui restul costiţei şi continui cu sarmale. Torni grăsimea din tigaia în care s-a rumenit costiţa. Acoperi cu apă şi le pui pe foc aproape 30 de minute. Introduci sarmalele in cuptor, la foc mic, circa două ore. Dacă este nevoie, mai adaugi apă.