Sarmale cu carne de vită, învelite în foi de varză

1 sarmale cu carne de vita jpg jpeg

Samalele sunt printre mâncărurile preferate de români, dar ce te faci atunci când organismul nu-ţi permite consumul de carne de porc, varianta clasică? Optezi pentru sarmale cu carne de vită, o reţetă delicioasă de sarmale în frunză de varză, însă cu carne ceva mai slabă. Iată cum le prepari în cel mai simplu şi gustos mod!

Ingrediente pentru sarmale cu carne de vită, învelite în foi de varză

2 verze crude 1,5 kg carne tocată de vită 5 cepe 150 g orez 1 conservă roşii în bulion 100 g bulion ulei 1 litru vin alb 1 litru borş crenguţe cimbru sare şi piper

Mod de preparare Sarmale cu carne de vită, învelite în foi de varză

Se toacă ceapa şi se amestecă cu orezul, apoi se pun la foc şi se lasă cât să se umfle orezul, nu mai mult de 10 minute. Compoziţia se amestecă apoi cu carnea tocată şi cu puţin apă. Amestecul obţinut se lasă departe, la loc rece, timp de 30 de minute.

Scoate foi de varză, una câte una, şi opăreşte-le într-o tigaie în care ai pus borş de putină şi apă şi ai pus la clocotit. Cotoarele verzelor se taie şi se pun pe fundul cratiţei în care vei fierbe sarmalele. 

Fiecare frunză se umple cu compoziţia din carne şi se rulează. Sarlamele se aşează una lângă alta, respectiv unele peste altele. La final, se adaugă bulionul şi cimbrul, sare, piper şi puţin ulei. Se adaugă apoi vinul şi apă cât să acopere sarmalele. Se lasă la fiert cu un capac deasupra aproximativ trei ore.

Se servesc calde cu smântână şi mămăliguţă.

Poftă bună!