Sarmale cu ciuperci în sos de roşii, reţeta de post

Postul Paştelui sau postul mare, cel mai lung şi cel mai aspru de peste an, începe de săptămâna aceasta, iar cei care nu au probleme de sănătate şi doresc să îl ţină trebuie să se abţină de la tot ce înseamnă carne, lactate, ouă. De asemenea, se posteşte de vin,peşte şi undelemn. Specialiştii recomandă consumul de fructe şi legume în această perioadă, pentru un aport optim de vitamine. Îţi propunem o reţetă numai bună în cazul în care doreşti să ţii post sau pur şi simplu vrei o mâncare fără carne, de sarmale cu ciuperci în sos de roşii, uşor de preparat.
De ce ai nevoie pentru a pregăti sarmale cu ciuperci în sos de roşii
900 g frunze de varză
800 g ciuperci
100 g orez
1 ceapă
mărar, după gust
pătrunjel, după gust
900 g sos de roşii
1 l apă
sare, după gust
piper, după gust
mămăliguţă, opţional
smântână vegetală, opţional
Cum pregăteşti sarmalele cu ciuperci în sos de roşii
Pui frunzele de varză într-un bol cu apă rece pentru câteva minute. Într-un alt vas combini ciupercile tăiate, orezul, ceapa, mărar, pătrunjel, sare şi piper, după gust. Umpli fiecare frunză de varza cu amestecul şi formezi sarmalele.
Le aşezi într-o oală şi torni peste sosul de roşii amestecat cu apa. Ţii la foc mic aproximativ 4 ore. Serveşti cu mămăliguţă caldă şi smântână vegetală, dacă doreşti.
Sursa http://www.jocooks.com