Sarmale cu legume, reţetă de post

sarmale legume jpeg

Când alegi să pregăteşti sarmalele fără carne, urmează reţeta noastră simplă cu legume.

Ingrediente: ● 1 varză murată ● 4 morcovi ● 100 g orez ● 2 cepe ● 1 ardei gras ● 100 g fasole verde congelată ● ulei ● sare ● piper Mod de preparare - Sarmale cu legume Speli varza în mai multe ape. O desfaci foaie cu foaie şi toci cotoarele. Cureţi şi mărunţeşti cepele şi ardeiul, apoi le căleşti. Adaugi morcovii tăiaţi bucăţele şi-i ţii până se înmoaie. Speli orezul în câteva ape. Îl pui peste morcovi, amesteci şi-l laşi câteva minute.

Le dai deoparte. Separat, tragi la tigaie fasolea verde în puţin ulei, 3 minute, şi o răstorni peste amestecul cu orez. Presari sare şi piper, după gust. Pe fiecare foaie de varză pui puţin din amestec. Le rulezi, le aşezi într-o oală adâncă, pe fundul căreia ai pus puţin ulei şi puţină varză tocată. La final, le acoperi cu varza tocată rămasă şi torni apă, cât să le acopere. Le fierbi 1 oră.