Sarmale de pui în foi de viţă

Dacă ai poftă de o porţie de sarmale chiar şi în toiul verii, îţi recomandăm o reţetă uşoară cu pui, în foi de viţă, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
700 g carne tocată de pui
100 g orez
1 ou
foi de viţă de vie
1 legătură pătrunjel
1 legătură ceapă verde
300 ml smântână
2 crenguţe cimbru
2 linguri făină
ulei
apă
sare şi piper
Mod de preparare
Treci foile de viţă sub un jet de apă rece. Le laşi la scurs într-o strecurătoare. Amesteci carnea tocată cu orezul, oul, ceapa verde tocată şi pătrunjelul tocat. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Pui o linguriţă din amestec pe fiecare foaie. Rulezi şi aşezi într-o oală, alături de crenguţele de cimbru. Torni puţin ulei, smântâna amestecată cu făină şi apă, cât să acopere sarmelele. Fierbi la foc mic, timp de 2 ore.
Sursa http://ruthsfood.com