Sarmale din carne de porc
Zilele trecute v-am propus o reţetă de sarmale cu ciuperci. Astăzi, pentru cei gurmanzi şi pofticioşi, avem reţeta sarmalelor cu carne de porc.
Ingrediente
1 kg carne de porc 4 linguri orez 4 linguri pastă de tomate 3 cepe mai mari 1 linguriţă cimbru 2 foi de dafin 2 00 g şorici sau slănină afumată 2 verze murate sare piper
Mod de preparare
Carnea de porc se toacă şi se amestecă cu ceapa dată pe răzătoarea mare, într-un castron. Se adaugă orezul spălat bine şi scurs, cimbrul, două linguri pastă de tomate, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine.
Varza se spală, se desfac frunzele, se scot cotoarele, iar foile se taie bucăţi. Se ia cu lingura din compoziţia de carne, se aşază pe foaia de varză, se îndoaie spre interior un capăt al frunzei, se rulează strâns, apoi cu degetul se introduce şi celălalt capăt al frunzei.
Se toacă varza, se aşază pe fundul oalei în care se fierb sarmalele şi se pune şoriciul sau slănina afumată. Se aşază sarmalele în straturi şi foile de dafin. Deasupra se pune varză tocată şi două linguri pastă de tomate, diluată cu apă.
Se acoperă sarmalele cu apă şi se pun la fiert pentru 30 de minute, după care se introduc la cuptor pentru o oră jumătate. Cu acceaşi compoziţie se pot umple şi câţiva ardei.
sursa foto: StockFood