Sarmale în frunze de viţă

sarmale in foi de vita jpeg

Amestecă nişte carne de porc şi nişte carne de vită pentru cele mai bune sarmale în frunze de viţă pe care le-ai pregătit vreodată! Nu ne crezi pe cuvânt? Te poţi convinge numai dacă urmezi paşii recomandaţi de noi. Apoi, nu-ţi rămâne decât să-ţi chemii prietenii ori familia la masă!

Sarmale în frunze de viţă - Ingrediente

500 g carne tocată (amestec vită cu porc) 50 g orez 1 ceapă mare tocată sau rasă 2 linguri pastă de roşii 100 ml suc de roşii 2 linguri ulei cimbru mărar tocat sare piper frunze de viţă-de-vie

Sarmale în frunze de viţă - Cum se prepară

Se opăresc frunzele de viţă în apă clocotită cu sare timp de un minut, apoi se scurg şi se taie nervurile mari şi codiţele. Într-un castron mare, se amestecă orezul spălat şi scurs, carnea, ceapa, condimentele şi pasta de roşii. Se adaugă 2-3 linguri de apă şi se amestecă bine. Se pune pe fiecare frunză câte o lingură din compoziţia cu carne, se rulează sub formă de sarmale şi se aşază într-o cratiţă pe un strat de frunze de viţă-de-vie. Se stropesc cu ulei, se toarnă sucul de roşii şi se completează cu apă cât să le acopere, apoi se fierb, la foc mic, circa o oră. Se servesc calde. Opţio­nal se poate adăuga smântâna direct în farfurie peste sarmalele în frunze de viţă.