Sfeclă umplută cu carne

sfeclă umplută jpeg

3 porţii

Dificultate medie

30 minute

6 bucăţi de sfeclă de dimensiune mică

140 g carne tocată de pui

1 căţel de usturoi

mentă proaspătă tocată fin

2 linguriţe seminţe de pin

coriandru proaspăt tocat fin

3 linguri ulei

zeama de la 1 lămâie

sare

piper

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 170 °C. Căleşti carnea de pui timp de 7-8 minute cu usturoiul. Între timp, cureţi sfecla de coajă şi o pui la fiert. Când este gata, o laşi să se răcorească şi o scobeşti  într-o parte, iar în partea opusă o tai puţin, astfel încât să poată fi aşezată pe un platou.

Adaugi în carnea de pui, uleiul, zeama de lămâie, menta, corinadrul şi seminţele de pin, sarea şi piperul, după gust şi amesteci cât să se omogenizeze. Pui compoziţia în interiorul sfeclelor şi le aşezi într-o tavă pe care o acoperi cu folie de aluminiu. Dai tava la cuptor de 10-12 minute.