Sfeclă umplută cu carne
3 porţii
Dificultate medie
30 minute
6 bucăţi de sfeclă de dimensiune mică
140 g carne tocată de pui
1 căţel de usturoi
mentă proaspătă tocată fin
2 linguriţe seminţe de pin
coriandru proaspăt tocat fin
3 linguri ulei
zeama de la 1 lămâie
sare
piper
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 170 °C. Căleşti carnea de pui timp de 7-8 minute cu usturoiul. Între timp, cureţi sfecla de coajă şi o pui la fiert. Când este gata, o laşi să se răcorească şi o scobeşti într-o parte, iar în partea opusă o tai puţin, astfel încât să poată fi aşezată pe un platou.
Adaugi în carnea de pui, uleiul, zeama de lămâie, menta, corinadrul şi seminţele de pin, sarea şi piperul, după gust şi amesteci cât să se omogenizeze. Pui compoziţia în interiorul sfeclelor şi le aşezi într-o tavă pe care o acoperi cu folie de aluminiu. Dai tava la cuptor de 10-12 minute.