Sfeclă umplută cu cuşcuş (pentru gravide)

Couscous stuffed beetroot jpeg

Sfecla este una dintre legumele subestimate de multe dintre noi, deşi în istoria gastronomică a altor popoare ea ocupă un loc de cinste. Pe lângă celebra salată de sfeclă cu hrean, ea poate fi ingredientul surpriză din multe reţete.

De ce ai nevoie pentru sfeclă umplută cu cuşcus

6 sfecle roşii

100 g cuşcuş

1 ceapă

1 ardei

1 felie ţelină

50 ml ulei

150 ml supă de legume

sare

piper

Cum se prepară sfecla umplută cu cuşcuş

Căleşti în ulei ceapa şi ţelina date prin răzătoare, iar după ce s-au înmuiat adaugi supa de legume, ardeiul tocat şi cuşcuşul. Laşi la foc mic până ce cuşcuşul este pe jumătate fiert şi adaugi sare şi piper după gust. Cureţi sfeclele, le scobeşti miezul şi le umpli cu cuşcuş. Aşezi sfeclele în tavă, torni apă cât să le acoperi pe jumătate şi le ţii la foc mic până se înmoaie.