Şniţel de curcan în crustă de parmezan

snitel in crusta de parmezan jpeg

Simplu de preparat, şniţelul este deliciul şi răsfăţul oricărui carnivor. Am pregătit pentru voi o gustoasă reâetă de şniţel de curcan în crustă de parmezan.

Şniţel de curcan în crustă de parmezan - Ingrediente

500 g piept de curcan 50 g parmezan ras 2 ouă 2 linguri lapte dulce 1 lingură ulei 1 frunză de busuioc tocată fin sare piper ulei pentru prăjit

Şniţel de curcan în crustă de parmezan - Cum se prepară

Se taie pieptul de curcan felii cât mai subţiri, se nivelează uşor cu ciocanul de şniţele, se pudrează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă la ­rece 30 de minute, ca să se condimenteze uniform. Se bat ouăle, se adaugă o lingură de ulei, parmezanul ras, laptele, busuiocul tocat fin, sare şi piper, după gust. Se trec feliile de carne prin această compoziţie şi se prăjesc în ulei bine încins. Şniţelele de curcan în crustă de parmezan se rumenesc pe ambele părţi, se scot pe prosoape absorbante, pentru a înlătura excesul de grăsime, şi se servesc calde, garnisite, după preferinţă, cu salată, paste, piure de cartofi sau cu orez.