Şniţel de porc
Mai toată lumea se pricepe să facă şniţele, indiferent despre ce carne este vorba. Dar trebuie să le faci, cel puţin o dată, după reţeta noastră şi vei vedea cât sunt de gustoase.
Ingrediente
4 felii cotlet de porc dezosat 1 ou 100 ml lapte 3 linguri făină 4 linguri pesmet alb picant sare piper ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Se bate uşor carnea cu ciocanul de şniţele, se pudrează cu sare, piper, după gust, şi se lasă la frigider circa 20 de minute să se frăgezească şi să se condimenteze.
Se aşază, în trei castronele, oul bătut cu puţină sare şi lapte, făina şi pesmetul. Se trec feliile de carne prin făină, apoi prin ou bătut cu sare şi lapte, iar la sfârşit se trec prin pesmet.
Se prăjesc în ulei bine încins, rumenindu-se pe ambele părţi. Se servesc calde, garnisite cu salată, piure de cartofi ori paste cu sos de roşii.