Şniţel de pui cu „platoşă“ de caşcaval

snitel pui cascaval jpeg

E acel şniţel care te va face să te lingi pe degete de bun ce e.

Ingrediente

2 bucăţi piept de pui dezosat 300 g caşcaval feliat 300 g şuncă feliată 2 ouă 4-5 linguri făină 4 linguri de lapte ulei pentru prăjit sare piper

Se taie pieptul de pui felii potrivit de groase, se bat uşor cu ciocanul de şniţele pentru a le netezi. Nu trebuie să se subţieze foarte tare deoarece se pot rupe. Se pudrează cu sare, piper, după gust, şi se lasă la frigider să se condimenteze circa 15 minute.

Între timp, se bat ouăle cu făina turnată treptat, apoi se diluează aluatul obţinut cu lapte (apă minerală sau bere) până la consistenţa unui aluat de clătite.

Se trec feliile de carne prin făină, apoi prin aluat, din nou prin făină şi se rumenesc în ulei bine încins, pe ambele feţe. Şniţelele pregătite se aşază într-o formă termorezistentă, se acoperă fiecare cu câte o felie de şuncă tăiată subţire, cu câte o felie de caşcaval (se poate şi rade), apoi se introduc în cuptorul bine încins pentru circa 10-15 minute până se topeşte caşcavalul. Se servesc fierbinţi, cu o salată cu rucola, avocado, ceapă şi roşii.

sursa foto: Shutterstock