Şniţele de pui apetisante cu fasole verde la tigaie

Uşor de pregătit, şniţelele de pui cu fasole verde sunt numai bune atunci când nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie, însă foarte gustoase.
Ingrediente
4 bucăţi piept de pui 30 g făină 7 linguri unt 1 linguriţă mix de condiment 1 linguriţă pătrunjel tocat 2 linguriţe usturoi pisat 40 g parmezan ras 50 g pesmet 300 g fasole verde sare piper felii de lămâie, pentru servire
Pentru sos
4 linguri unt
1 linguriţă usturoi pisat
2-3 linguri zeamă de lămâie
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
1 linguriţă pătrunjel uscat
Mod de preparare - Şniţele de pui cu fasole verde
Pentru sos, topeşti untul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi usturoiul şi îl ţii până se înmoaie. Amesteci cu zeama şi coaja de lămâie şi pătrunjelul. Laşi pe foc încă 3 minute, apoi transferi într-un bol. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Aranjezi pe masă 3 vase. În primul pui făina, în cel de-al doilea 4 linguri de unt topit, iar în ultimul amesteci mixul de condimente, pătrunjelul, 1 linguriţă usturoi, parmezanul şi pesmetul. Sărezi şi piperezi pieptul de pui, după gust. Treci fiecare bucată de carne prin făină, apoi prin unt şi la final prin amestecul cu pesmet, până ce este acoperită în totalitate. Topeşti în tigaie 2 linguri de unt. Rumeneşti puiul 3-5 minute, pe fiecare parte, la foc mediu. Transferi pe o farfurie.
Pui untul rămas în tigaie şi sotezi fasolea verde fiartă în jur de 5 minute. Sărezi şi piperezi, după gust. Amesteci cu usturoiul rămas încă 1-2 minute. Întorci puiul în tigaie. Serveşti cu sos şi felii de lămâie.
Sursa https://www.chelseasmessyapron.com