Şniţele de pui cu spanac şi fasole albă

snitele de pui cu spanac jpeg

Secretul celor mai bune şniţele este să condimentezi feliile de piept de pui, să le dai prin făină, ouă şi pesmet şi să le prăjeşti în ulei încins. Vei obţine cele mai crocante şniţele la exterior şi suculente la interior, numai bune de srevit cu spanac şi fasole albă.

De ce ai nevoie pentru şniţele de pui cu spanac şi fasole albă

Pentru şniţele

½ piept de pui dezosat

50 g făină

50 g pesmet

50 g brânză tare rasă

1 praf de sare

1 lingură zeamă de lămâie

1 ou

2 linguri apă

piper

ulei, pentru prăjit

Pentru garnitură

800 g spanac

100 g fasole albă, fiartă

1 căţel de usturoi

100 ml vin alb

1 praf de sare

4 linguri ulei

Cum se prepară şniţelele de pui cu spanac şi fasole albă

Tai pieptul de pui felii, pe care le asezonezi cu sare şi piper. Amesteci pesmetul cu brânza rasă. Separat, baţi oul cu apa. Treci feliile de piept de pui prin făină, ou, apoi prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins, pe ambele părţi. Le scoţi pe şervete din hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Toci spanacul şi-l căleşti în ulei, apoi adaugi vinul, usturoiul pisat şi sare după gust. Laşi să fiarbă până scade vinul, apoi adaugi fasolea şi mai ţii pe foc 2-3 minute. Serveşti şniţelele cu spanac.

Sursa http://www.cookingforkeeps.com

http://www.cookingforkeeps.com