Şniţele din carne tocată şi spanac

Pentru această reţetă foloseşti carne tocată de care vrei.
Ce ai nevoie
150 g spanac congelat 250 g carne tocată 2 cartofi potriviţi 2 linguri linte fiartă 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel ½ linguriţă garam masala pulbere ½ linguriţă boia iute 4 linguri făină 2 ouă pesmet mălai sare ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Se fierb cartofii curăţaţi de coajă, se pisează şi se pun într-un bol. Spanacul se dezgheaţă, se scurge de apă, se pisează fin şi se pune peste cartofi. Se adaugă lintea fiartă şi
pisată, carnea tocată, boiaua, garam masala, făina, ardeiul iute şi pătrunjelul tocate mărunt. Se amestecă totul foarte bine, se sărează, după gust, şi se lasă amestecul 15 minute.
Se formează din pasta obţinută şniţele, se trec prin ouăle bătute şi apoi prin pesmet amestecat cu mălai în cantităţi egale. Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc pe ambele părţi. Se servesc fierbinţi, alături de o salată de morcovi.
sursa foto: Shutterstock