Solyanka, supă rusească
Să încercăm puţin şi preparatele ruseşti, recunoscute pentru gustul lor aparte.
Ingrediente:
500 g somon 1 ceapă mare 1 fir de praz (partea albă) 1 morcov 1 ţelină mică 2 castraveţi muraţi 3 linguri ulei 2 cartofi potriviţi ca mărime 2 linguri măsline leuştean verde pătrunjel verde 500 ml borş de casă (sau 1 pahar zeamă de castraveţi muraţi) smântână (opţional) pentru servire sare piper
Mod de prepare:
Cureţi legumele, le speli, le tai cubuleţe, le căleşti în ulei încins, adaugi 3 l de apă şi laşi să fiarbă circa 20 de minute. Adaugi castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe, măslinele şi laşi să fiarbă până când legumele se înmoaie. Adaugi în supă somonul tăiat bucăţi şi laşi să fiarbă cinci minute. Adaugi borşul fiert separat şi spumuit sau zeama de castraveţi muraţi, potriveşti gustul de sare, piper şi laşi să dea în 2-3 clocote. Închizi focul, adaugi pătrunjelul şi leuşteanul, acoperi cu capac şi laşi să se aromatizeze câteva minute înainte de a fi servită ca atare sau, opţional, cu smântână pusă direct în farfurie.