Somon cu legume la cuptor
Seara vrei să te relaxezi, nu să petreci mult timp în faţa aragazului. Totuşi, dacă trebuie să găteşti, noi îţi recomandăm să faci repede somon cu legume, la cuptor.
De ce ai nevoie pentru somon cu legume
4 bucăţi file de somon
500g fasole verde
500 g cartofi roşii
1 lămâie
sare
piper
ierburi aromate, după gust
Cum se prepară somonul
Dai drumul la cuptor. Cureţi cartofii, îi tai bucăţi, apoi îi amesteci cu sare, piper şi ierburi aromate tocate, după gust. Îi aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi-i ţii la cuptor 20-25 de minute. Condimentezi fasolea verde. Când cartofii încep să se înmoaie, adaugi bucăţile de somon, condimentate, fasolea verde şi stropeşti totul cu zeamă de lămâie. Dai din nou tava la cuptor 10-15 minute, până când se prepară somonul şi fasolea verde.