Somon cu roşii
O reţetă ideală pentru masa de prânz. Se poate servi cu orez sau paste.
Ingrediente:
o cană de orez 2 căni de apă 2 linguri şi jumătate de ulei de usturoi 2 fileuri de somon sare şi piper după gust o jumătate de linguriţă de mărar uscat un sfert de linguriţă de paprika 2 roşii proaspete tăiate o linguriţă şi jumătate de usturoi pisat o linguriţă de zeamă de lămâie 3 linguri de pătrunjel tocat un sfert de cană de parmezan ras 2 linguri de unt câteva picături de sos de ardei iute
Mod de preparare:
Fierbeţi orezul circa 20 de minute. Puneţi uleiul de usturoi într-o crăticioară pe foc. Asezonaţi somonul cu sare, piper, mărar şi paprika şi gătiţi-l în uleiul încins 1-2 minute pe fiecare parte. Cu ajutorul unei furculiţe, rupeţi peştele în bucăţi. Adăugaţi roşiile, usturoiul şi zeama de lămâie. Păstraţi recipientul pe foc, până când somonul devine foarte moale. Amestecaţi pătrunjelul, parmezanul ras şi sosul de ardei iute, păstrând recipientul pe foc încă 2-3 minute. Se serveşte peste orezul fiert.
Foto: wholesome-cook.com