Somon cu spanac şi usturoi

somon jpeg

În Italia este cunoscut sub numele de somon florentin şi poate fi servit simplu sau alături de o garnitură.

De ce ai nevoie pentru somon cu spanac şi usturoi

500 g file de somon

2 cepe

3 căţei de usturoi

3 linguri ulei

500 g spanac

200 g ciuperci

50 ml vin alb

150 g smântână

1 praf de sare

fulgi de ardei iute

Cum se prepară somon cu spanac şi usturoi

Asezonezi somonul cu sare şi piper, apoi îl aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Îl ţii la cuptor, încălzit în prealabil, 15-18 minute, până când se pătrunde.

Încingi uleiul şi rumeneşti cepele călite. Adaugi ciupercile feliate, usturoiul tocat şi spanacul spălat. Acoperi şi laşi să fiarbă până se evaporă apa lăsată de spanac. Torni vinul, smântâna şi amesteci. Condimentezi cu sare şi fulgi de ardei iute, apoi mai ţii pe foc câteva minute. Serveşti somonul cu spanac.

Sursa https://www.willcookforsmiles.com

https://www.willcookforsmiles.com