Somon cu spanac şi usturoi

În Italia este cunoscut sub numele de somon florentin şi poate fi servit simplu sau alături de o garnitură.
De ce ai nevoie pentru somon cu spanac şi usturoi
500 g file de somon
2 cepe
3 căţei de usturoi
3 linguri ulei
500 g spanac
200 g ciuperci
50 ml vin alb
150 g smântână
1 praf de sare
fulgi de ardei iute
Cum se prepară somon cu spanac şi usturoi
Asezonezi somonul cu sare şi piper, apoi îl aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Îl ţii la cuptor, încălzit în prealabil, 15-18 minute, până când se pătrunde.
Încingi uleiul şi rumeneşti cepele călite. Adaugi ciupercile feliate, usturoiul tocat şi spanacul spălat. Acoperi şi laşi să fiarbă până se evaporă apa lăsată de spanac. Torni vinul, smântâna şi amesteci. Condimentezi cu sare şi fulgi de ardei iute, apoi mai ţii pe foc câteva minute. Serveşti somonul cu spanac.