Somon glazurat

Ingrediente
4 fileuri de somon
sare
piper
4 linguri de făină
4 linguri de miere
2 linguri de ulei de măsline
coaja de la o limetă
Pentru sos
150 g unt
2 căţei de usturoi
1 lingură de miere
zeama de la o limetă
sare
piper
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C.
Pentru sos, topeşti untul într-o tigaie, amestecând în mod constant, până să spuma devine aurie. Pui usturoiul, mierea şi zeama de limetă. Laşi deoparte.
Asezonezi somonul cu sare şi piper. Treci fiecare prin făină şi pe fiecare file pui 1 lingură de miere.
Încălzeşti uleiul şi apoi pui somonul, 2 minute pe fiecare parte. Apoi, pui toate fileurile în tigaie şi dai la cuptor pentru 10 minute. Serveşti cu sos şi coajă de limetă răzuită.