Somon în crustă de susan

Sesame Crust Salmon jpeg

Chiar dacă este mai scump, somonul poate fi preparat cel puţin o dată în zilele de sărbătoare. Uşor de preparat şi uşor de digerat, somonul poate fi gătit în mai multe feluri pentru a-ţi impresiona invitaţii şi familia.

Ingrediente

4 bucăţi file de somon zeama de la 1 lămâie 200 ml smântână dulce 1 linguriţă rasă de ghimbir 3 linguri ulei de măsline sare piper 3 linguri seminţe de susan alb 3 linguri seminţe de susan negru 1 linguriţă pastă wasabi 2 linguri ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

Amesteci într-un castron mic zeama de lămâie, ghimbirul, uleiul de măsline, smântâna dulce şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Speli bucăţile de somon şi le usuci cu prosoape absorbante.

Combini seminţele de susan alb şi negru şi le aşezi pe o farfurie. Ungi fiecare bucată de somon cu un strat subţire de pastă wasabi şi condimentezi cu sare şi piper. Treci bucăţile de peşte cu partea lată prin seminţele de susan, lăsând marginile fără.

Le aşezi pe o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei şi le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 40-45 de minute. Îl serveşti alături de sosul de smântână şi o garnitură de cartofi natur.

sursa foto: Profimedia