Somon şi legume cu sos pesto

1 salmon pesto dressed vegetables recipe main photo jpg jpeg

Somonul este cea mai bună sursă de omega 3, care îţi menţine inima sănătoasă şi vitamina D, care întăreşte dinţii şi oasele. Somonul tras la tigaie este cel mai uşor mod de a obţine mai mult ulei de peşte în dieta zilnică- servit cu un pesto delicios care îmbracă păstăi de fasole şi cartofi, aceast preparat este ideal pentru o cină în timpul săptămânii.

Ingrediente pentru somon şi legume cu sos pesto:

600 g cartofi noi 200 g păstăi de fasole 4 fileuri de somon ulei de măsline sare piper pentru pesto: 25 g muguri de pin 50 g busuioc proaspăt 15 g parmezan 2 lămâie ulei de măsline 1 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Pentru pesto, curăţă usturoiul şi adaugă-l într-un robot de bucătărie împreună cu mugurii de pin şi frunzele de busuioc. Amestecă până sunt tocate mărunt. Adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline şi apoi răzuieşte parmezanul. Mai amestecă puţin şi stoarce jumătate de lămâie, adaugă sare şi piper şi lasă deoparte.

Spală cartofii bine şi taie capete păstăilor de fasole. Pune legumele la fiert în apă cu sare pentru 5 minute. Între timp, încinge o tigaie cu ulei de măsline. Pune somonul şi găteşte cam 2-3 minute pe fiecare parte. Ia somonul din tigaie, pune-l pe farfurie alături de legume şi adaugă pesto peste cartofi şi păstăi. Serveşte cald.