Sorbet de mere

A venit în sfârşit căldura! Special pentru soarele de azi, ne răsfăţăm cu un sorbet de fructe. Îl poţi prepara cu mere, dar şi cu caise, piersici sau căpşuni.
Ingrediente
4 mere (sau alte fructe, în funcţie de preferinţă), 2 linguri zeamă de lămâie, 300 g zahăr, 1 pahar cu apă, 1 albuş
Preparare Cureţi merele de coajă, îndepărtezi căsuţele cu sâmburi şi le tai felii. Le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le treci prin blender pentru a obţine un piure.
Separat, fierbi apa cu zahărul până obţii un sirop şi îl laşi să se răcească complet. Amesteci în mixer piureul de mere cu siropul de zahăr şi albuşul bătut spumă, apoi laşi compoziţia la congelator până îngheaţă complet.
Scoţi îngheţata din congelator, o sfărâmi şi o introduci din nou în mixer pentru a-i da o consistenţă aerată. Apoi o dai din nou la congelator câteva ore. Repeţi mixarea pentru a doua oară, chiar în momentul servirii.