Sorbet de pepene

sorbet cantalup jpeg

Sorbeturile sunt bune şi pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză. Pentru ele, dar nu numai, îţi propunem această reţetă.

Preparare 30’ Dificultate: mică Porţii: 4 Ai nevoie de

400 g pepene galben

200 ml apă

150 g zahăr

1 lingură de zeamă de lămâie

Mod de preparare

Cureţi pepenele de coajă, îl cureţi de sâmburi, apoi îl tai în bucăţi mici şi pui la mixer, până se transformă într-un piure. Pui apa cu zahărul şi zeama de lămâie la fiert, apoi laşi să se răcească.

Torni siropul peste compoziţia de pepene, amesteci până se omogenizează şi pui sorbetul în forme, la congelator, trei-patru ore. În acest timp, mai scoţi din când în când şi amesteci, ca să nu se formeze cristale de gheaţă.

sursa foto: Photocuisine



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg