Sorbet de pepene

sorbet cantalup jpeg

Sorbeturile sunt bune şi pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză. Pentru ele, dar nu numai, îţi propunem această reţetă.

Preparare 30’ Dificultate: mică Porţii: 4 Ai nevoie de

400 g pepene galben

200 ml apă

150 g zahăr

1 lingură de zeamă de lămâie

Mod de preparare

Cureţi pepenele de coajă, îl cureţi de sâmburi, apoi îl tai în bucăţi mici şi pui la mixer, până se transformă într-un piure. Pui apa cu zahărul şi zeama de lămâie la fiert, apoi laşi să se răcească.

Torni siropul peste compoziţia de pepene, amesteci până se omogenizează şi pui sorbetul în forme, la congelator, trei-patru ore. În acest timp, mai scoţi din când în când şi amesteci, ca să nu se formeze cristale de gheaţă.

sursa foto: Photocuisine