Sorbet de pepene roşu

StockFood 251927 jpeg

Un sorbet răcoritor de pepene nu poate fi decât binevenit în aceste zile de sfârşit de vară!

Ingrediente

1/2 kg miez de pepene roşu potrivit ca mărime 400 ml smântână 2 albuşuri sucul unei lămâi 100 g zahăr pudră 1 pliculeţ de zahăr vanilat 50 g fistic 100 g rahat de diverse culori

Mod de preparare

Curăţă pepenele de sâmburi şi zdrobeşte miezul. Amestecă miezul de pepene cu smântâna şi cu sucul de lămâie.

Bate spumă cele două albuşuri. Pune treptat zahărul pudră şi bate în continuare, până ce se topeşte. Amestecă spuma de albuşuri cu compoziţia de smântână. Omogenizează şi amestecă cu fisticul mărunţit, cu zahărul vanilat şi cu rahatul tăiat cubuleţe.

Toarnă amestecul într-un castron şi lasă-l la congelator până ce se întăreşte.

sursa foto: StockFood