Sos tzatziki
E vremea vacanţelor. Puţină aromă grecească nu strică niciodată. Iar noi ţi-o aduce odată cu un delicios sos tzatziki.
Ingrediente
3 castraveţi mari 500 ml iaurt gras 4-5 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline ½ linguriţă zeamă de lămâie mărar verde sare
Mod de preparare
Torni iaurtul într-un săculeţ de tifon dublu şi laşi la scurs bine zerul (poate dura câteva ore).
Cureţi castraveţii de coajă, îi dai pe răzătoarea mică, îi pudrezi cu puţină sare şi îi laşi la scurs într-o strecurătoare. Cureţi căţeii de usturoi de coajă, îi tai mărunt, presari puţină sare peste ei, apoi îi zdrobeşti şi îi freci până devin o pastă cremoasă.
Amesteci iaurtul cu uleiul turnat treptat şi freci bine, ca la maioneză, până se asimilează, adaugi crema de usturoi şi apoi amesteci totul cu castraveţii bine scurşi. Asezonezi cu zeamă
de lămâie şi mărar tocat mărunt. Laşi sosul la rece până în momentul servirii.
sursa foto: Shutterstock