Sote din carne de porc cu paste

sote din carne de porc jpeg

„Nu e pasăre ca porcu'“, spune orice carnivor, şi mai ales orice iubitor al cărnii de porc. Aşa că în md special astăzi am pregătit pentru ei un fel de mâncare de care se vor mai sătura: sote din carne de porc cu paste.

Sote din carne de porc cu paste - Ingrediente

750 g carne de porc 4 linguri ulei 2 cepe mari 4 ciuperci 3 linguri pastă de roşii 3 căţei de usturoi 50 ml supă de oase 50 ml vin alb sare piper

200 g paste

groase, răsucite

1 ceapă roşie

mărar verde

Sote din carne de porc cu paste - Cum se prepară

Se taie carnea cuburi sau fâşii, se sărează, se piperează, după gust, şi se prăjeşte în ulei bine încins pe toate părţile, apoi se scoate deo­parte. În grăsimea rămasă, se călesc ceapa tocată mărunt şi ciupercile feliate. Se adaugă carnea, usturoiul zdrobit, pasta de roşii ­subţiată cu supa de oase, vinul, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, ­până când scade sosul şi carnea este bine pătrunsă. Separat, se fierb al dente pastele în apă cu sare, se scurg şi se servesc alături de soteul de carne, garnisite cu rondele de ceapă roşie şi cu crenguţe de mărar verde.