Spaghete Carbonara cu şuncă şi parmezan

spaghete carbonara jpeg

Dacă iubeşti şi tu pastele la fel de mult ca şi noi, te invităm la o porţie zdravănă de spaghete Crabonara cu şuncă şi parmezan, după cea mai bună reţetă, zicem noi. Nu ne crezi? Păi încearcă şi tu reţeta propusă de noi şi vei vedea rezultatul.

Spaghete Carbonara cu şuncă şi parmezan - Ingrediente

1 pachet spaghete 200 g şuncă 1 ceapă albă, mică 2 gălbenuşuri 100 g smântână 3 căţei de usturoi 1 lingură de ulei 100 g parmezan ras 2 fire de pătrunjel

Spaghete Carbonara cu şuncă şi parmezan - Mod de preparare

Se pun pastele să fiarbă în apă sărată. Între timp, ceapa şi usturoiul se taie foarte mic şi se călesc în ulei. Se scot şi în acelaşi ulei se pune să se călească şunca tăiată cuburi mici (se opreşte o felie pentru decor). Se prăjesc uşor şi se scot pe şerveţele de hârtie care să absoarbă grăsimea. Într-o crăticioară se pun smântâna, gălbenuşurile, ceapa şi usturoiul şi se fierb la foc mic până se obţine un sos omogen. În sos se adaugă pătrunjelul şi şunca prăjită. Se scurg pastele şi se servesc cu sosul de ouă şi şuncă, presărate cu parmezan şi decorate cu frunzuliţe de busuioc. Aşa-ci că e cea mai bună reţetă de spaghete Carbonara cu şuncă şi parmezan?