Spaghete cu chiftele şi sos picant

spaghete chiftele sos picant jpeg

E o reţetă mai complexă decât pare la prima vedere, tocmai pentru că aceste spaghete cu chiftele şi sos picant trebuie să beneficieze de o multitudine de arome care să se îmbine perfect. Am făcut multe încercări până am obţinut reţeta, am putea spune noi, perfectă.

Spaghete cu chiftele şi sos picant - Ingrediente

300 g carne de vită â 2 cârnaţi de porc 2 linguri busuioc tocat 2 linguri pătrunjel tocat 1 lingură ciuperci tocate 2 ouă 1 ceaşcă pesmet 1 lingură parmezan (sau caşcaval uscat) sare piper, după gust 1 lingură ulei vin roşu

2 linguri ulei de măsline

1 lingură ceapă uscată, mărunt tocată

3 căţei de usturoi

1 ceaşcă ciuperci fin tocate

1 morcov tăiat cuburi mici

1 cutie de roşii în bulion

2 linguri pătrunjel

busuioc

3 linguri pastă de tomate (bulion)

sare

piper

1 ceaşcă de vin roşu

Spaghete cu chiftele şi sos picant - Mod de preparare

Întâi faci sosul şi încingi uleiul. Adaugi ceapa şi o căleşti două minute, după care pui usturoiul pe care îl laşi maximum un minut. Pui morcovul şi ciupercile şi le laşi două minute după care pui roşiile în bulion şi sarea. Pui pătrunjel, busuioc şi apoi adaugi pasta de tomate. Laşi la foc mic, amestecând din când în când. Pui şi vinul, aproape de final.

Pentru chiftele amesteci cu mâna carnea, cârnaţii tăiaţi foarte mărunt, busuiocul, pătrunjelul, ciupercile, ouăle, pesmetul, parmezanul (caşcavalul), sare şi piper. Formezi

chiftele pe care le prăjeşti 2-3 minute şi apoi le pui în tigaia în care fierbe sosul. Le laşi să fiarbă 30-45 de minute, amestecând din când în când. În timp ce fierb acestea, pui în apă clocotită cu sare şi pastele. Le scurgi şi serveşti spaghetele cu chiftele şi sos picant.