Spaghete cu chifteluţe în sos de vin

spaghete cu chiftelute in sos de vin jpeg

Noi nu ne mai săturăm de paste, pe care ne place să mâncăm în fel şi chip. De data aceasta am preparat spaghete cu chifteluţe în sos de vin, un fel de mâncare uşor de pregătit care te va trimite, cu siguranţă, cu gândul la însorita Italie.

Spaghete cu chifteluţe în sos de vin - Ingrediente (6 porţii)

Pentru chifteluţe 500 g carne tocată (amestec vită cu porc) 1 ceapă tocată mărunt 2 ouă pătrunjel verde tocat 2 frunze tocate de busuioc verde 1 căţel de usturoi zdrobit ulei pentru prăjit sare piper

1 căţel de usturoi zdrobit

2 linguri ulei

1 ceapă mică rasă

1 cutie cu pulpă de roşii tocată

150 ml vin roşu

1 lingură cimbru uscat

1/2 linguriţă de zahăr

sare

piper

300 g spaghete

1 lingură unt

Spaghete cu chifteluţe în sos de vin - Cum se prepară

Carnea se amestecă cu ouăle, ceapa, ustu­roiul, pătrunjelul, busuiocul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează chifteluţe mici, rotunde, ­care se prăjesc în ulei bine încins, după care se scot deoparte şi se păstrează

calde.

Separat, se călesc ceapa şi usturoiul tocate mărunt cinci minute, se adaugă pulpa de roşii, vinul, cimbrul, zahărul, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, ­până când sosul începe să scadă. Se adaugă chiftelele şi se mai dă în câteva clocote.

Spaghetele se fierb al dente în apă cu sare, se scurg, se călesc uşor cu puţin unt şi se servesc calde cu chiftelele asezonate cu sos.