Spaghete cu chifteluţe şi sos

Ingrediente pentru spaghete cu chifteluţe şi sos
450 g carne de vită tocată
50 g pâine veche
pătrunjel proaspăt tocat
50 g parmezan răzuit
1 ou
2 căţei de usturoi mărunţiţi
½ linguriţă de fulgi de ardei iute
2 linguri de ulei de măsline
120 g ceapă tocată fin
1 foaie de dafin
100 g piure de roşii
sare
piper
450 g spaghete
Mod de preparare spaghete cu chifteluţe şi sos
Amesteci carnea de vită cu pâinea, pătrunjelul, parmezanul, oul, usturoiul, sarea şi fulgii de ardei iute. Amesteci bine şi apoi formezi 16 chiftele.
Prăjeşti chiftelele în ulei, aproximativ 10 minute pe fiecare parte. Le laşi apoi pe o farfurie.
În acelaşi ulei, pui ceapa şi o sotezi până devine traslucidă. Adaugi foaia de dafin şi piurelul de roşii. Asezonezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă. Adaugi chiftelele şi le mai laşi pe foc încă 8-10 minute.
Fierbi spaghetele potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Serveşti cu chifteluţe cu sos şi parmezan.