Spaghete cu scoici şi vin alb

scoici jpeg

Combinaţia de paste şi fructe de mare nu este specifică gastronomiei româneşti. Dar o adoptăm cu mare plăcere pentru gustul bun şi, desigur, pentru faptul că se prepară în timp-record.

Ingrediente

300 g spaghete 400 g fructe de mare congelate, să aibă şi scoici cu cochilie 3-4 căţei de usturoi 250 ml pulpă de roşii (conservă) 100 ml suc de roşii 100 ml vin alb sec 2-3 linguri ulei de măsline busuioc oregano sare piper

Preparare

Fierbi fructele de mare 2-3 minute, le strecori şi le dai deoparte. Separat, fierbi al dente spaghetele în apă cu sare, le strecori şi le treci prin apă rece.

Între timp, cureţi şi tai felii subţiri usturoiul, îl căleşti în uleiul bine încins, amestecând mereu să nu se ardă, adaugi peste el pulpa şi sucul de roşii, vinul, busuioc, oregano, sare, piper, după gust, şi laşi să fiarbă câteva minute, până scade puţin.

Adaugi fructele de mare gata fierte şi le laşi să dea în câteva clocote. Adaugi spaghetele peste sos, amesteci bine şi le aşezi pe un platou cald. Le serveşti imediat.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg