Spectacol culinar cu Ştefan Stan: „Când eram mic îmi plăceau gogoşile”

Stefan Stan jpeg

Cântăreţ şi bucătar? Ştefan Stan ar găti cu plăcere dacă ar şti şi ar avea timp! Îi plac mâncărurile simple, mai ales cele preparate de mama lui, adoră muzica şi pe iubita lui, Didi

Pe Ştefan Stan, prima Voce a României, l-am văzut , faţă în faţă, la un restaurant unde filma pentru emisiunea Click!Poftă bună!, cu care te poţi întâlni în fiecare sâmbătă, de la 11.30, la Prima TV. I-am propus să facem o reţetă pentru revistă şi, imediat, mi-a răspuns că da. Este un om talentat, sensibil, plin de viaţă şi cu mult umor.

Prima "iubire", gogoşile

Ne-am dat întâlnire la un restaurant din Bucureşti. Nu a întârziat niciun minut, i-am pus şorţul şi ne-am apucat de treabă! Îi place mult muşchiul de vită cu sos de piper verde şi, normal, reţeta asta am gătit-o! Ne-am apucat de treabă, am tăiat carnea, legumele, apoi am început să-l descos despre mâncare, muzică şi viaţa lui. L-am întrebat dacă a gătit ceva vreodată? „Da! Când eram mic, îmi plăceau gogoşile şi am încercat şi eu să fac.

Am pus unt, făină, lapte, dar nu ştiam că trebuie şi drojdie, aşa că au ieşit foarte tari. Mama, când a venit acasă, le-a spus gogoşi de piatră“, îşi aminteşte amuzat Ştefan. De atunci, nu a mai încercat! „Îmi place tare mult fasolea, dar n-am timp să fac. Ştiu că se ţine la înmuiat, se schimbă câteva ape, e complicat! Merg mai bine la restaurant. Îmi mai plac mazărea cu pui şi ciorba de vită“, îmi spune el.

Un nou single

Îl descos cu întrebări legate de viaţa lui, de muzică şi de dragoste. Aflu că el cântă de la 10 ani, când cei din jur au descoperit că are voce. Îl întreb cum a ajuns să participe la concurs. „Prietenii mei m-au trimis la «Vocea României». Anul trecut, am lansat şi primul meu album, «Povestea mea», în care am adăugat două stiluri noi: pop-rock şi dance. Cu acest CD am avut un succes fabulos şi am mers în turnee prin toată ţara. Acum urmează să lansez un single cu Gabi Băluţă şi cu trupa mea, Ştefan Stan-orchestra. Toată vara asta o am ocupată cu evenimente private. O să cânt la nunţi, la botezuri şi sper ca, între ele, să plec în turnee. Maria, eşti prima căreia îi spun că de o lună am şi o şcoală de muzică, Music Factory by Ştefan Stan. Am deja şase copii înscrişi care învaţă să cânte cu vocea sau la un instrument. După ce văd ce înclinaţie are copilul, îl sfătuiesc spre ce să se îndrepte“, spune Ştefan.

Visuri şi dorinţe

De aproximativ 3 luni are o iubită, Didi, de care este îndrăgostit. „Până acum n‑am mai întâlnit o fată ca ea. Mi-ar plăcea să-i gătesc micul dejun, ce-mi place mie cel mai mult să mănânc dimineaţa: brânză, roşii, castraveţi, ceapă verde şi un ou ochi făcut mediu, dar nu e nevoie pentru că ea ştie să gătească de toate, mai puţin dulciuri. La deserturi se pricepe foarte bine sora ei“, povesteşte el, zâmbind. Ce visuri are Ştefan? „Dorinţa mea cea mai mare e să colaborez în continuare cu Prima TV, pentru că de când am prezentat emisiunea «Killer Karaoke» am prins gustul televiziunii“, încheie Ştefan.

M-am despărţit cu greu de Ştefan. Un băiat admirabil, cu o voce foarte frumoasă şi pe care statutul lui de vedetă nu l-a schimbat deloc. Sper că am reuşit să ţi-l descriu aşa cum este el: un om modest, care ştie să vorbească şi să asculte.

Reţeta lui Ştefan

Muşchi de vită cu sos de piper verde

A tăiat feliile de muşchi, după ce l-a fasonat (le-a scos pieliţele şi grăsimea), apoi le-a tras câteva minute în tigaie. A turnat, pentru spectacol, puţin whisky ca să flambeze carnea, a sărat şi a piperat. Eu am tăiat salata, roşiile şi ridichile, pentru garnitură. Iar chef Costin, bucătarul restaurantului, a preparat sosul din piper verde şi puţină smântână de gătit şi gata preparatul. A fost foarte bun!

image

M-am despărţit cu greu de Ştefan. Un băiat admirabil, cu o voce foarte frumoasă şi  pe care statutul lui de vedetă nu l-a schimbat de loc. Sper că am reuşit să ţi-l descriu aşa cum este el: un om modest, care ştie să vorbească şi să asculte.

Mulţumim pentru ospitalitate restaurantului Cervo, din Bucureşti, str. Fabrica de Glucoză nr. 9B.

restaurantului Cervo

TEXT: Maria Belu

FOTO: Sorin StanaRecente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg