Steluţe picante

Un foitaj cremos, dar picant este unul din aperitivele pe care ai putea să le pregăteşti pentru familia ta în acest sfârşit de săptămână.
Pregatire: 1h Coacere: 40 min Dificultate: mica
Ingrediente
250 g margarină
50 g caşcaval
1 linguriţă ulei de măsline
250 g făină
1 linguriţă oţet
5 linguri sifon
½ linguriţă sare
1 ou pentru uns
Mod de preparare
Pui făina într-un castron, adaugi margarina bucăţele şi amesteci cu ajutorul unei furculiţe.
Adaugi caşcavalul ras, uleiul, oţetul, sarea şi sifonul. Frămânţi cu mâna,15-20 de minute, până când vei obţine un aluat uniform.
Dai la rece 30 de minute, apoi întinzi o foaie pe planşetă şi decupezi steluţe cu ajutorul unei forme. Le aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Le ungi cu ou şi le coci la foc potrivit.