Steluţe picante

1366213939 2715stelute jpeg

Un foitaj cremos, dar picant este unul din aperitivele pe care ai putea să le pregăteşti pentru familia ta în acest sfârşit de săptămână.

Pregatire: 1h Coacere: 40 min Dificultate: mica

Ingrediente

250 g margarină

50 g caşcaval

1 linguriţă ulei de măsline

250 g făină

1 linguriţă oţet

5 linguri sifon

½ linguriţă sare

1 ou pentru uns

Mod de preparare

Pui făina într-un castron, adaugi margarina bucăţele şi amesteci cu ajutorul unei furculiţe.

Adaugi caşcavalul ras, uleiul, oţetul, sarea şi sifonul. Frămânţi cu mâna,15-20 de minute, până când vei obţine un aluat uniform.

Dai la rece 30 de minute, apoi întinzi o foaie pe planşetă şi decupezi steluţe cu ajutorul unei forme. Le aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Le ungi cu ou şi le coci la foc potrivit.