Ştrudel cu brânză
Un ştrudel reuşit este atunci când umplutura îndeplineşte toate pretenţiile. Ce crezi despre reţeta noastră?
Ingrediente
750 g foi de ştrudel
Pentru umplutură
700 g brânză de vaci 100 g unt topit 150 g zahăr pudră 4 ouă esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie 2 linguri rom 50 g stafide (opţional)
Mod de preparare
Se scurge bine brânza, se zdrobeşte cu furculiţa şi se amestecă cu aromele, gălbenu-şurile şi zahărul pudră. La final, se adaugă albuşurile bătute spumă. Opţional se pot adăuga
stafide macerate 10 minute în rom.
Se unge câte o foaie de plăcintă cu unt topit şi cald, se pune pe lungimea unei laturi amestecul de brânză şi se rulează cu umplutura în interior. Se aşază în tava unsă cu puţin unt. Se procedează la fel cu restul foilor şi a umpluturii. Se coace ştrudelul aproximativ 30 de minute.
sursa foto: Shutterstock