Ştrudel cu căpşuni şi scorţişoară

strudel cu capsuni  si scortisoara jpeg

Pentru aceste fructe dulci acrişoare sunt prinţesele sezonului şi cel mai bine le stă în nişte prăjituri apetisante, prapară un ştrudel cu căpşuni şi scorţişoară pentru un răsfăţ la amiază.

Ştrudel cu căpşuni şi scorţişoară - Ingrediente

Pentru aluat 300 g făină un vârf de cuţit praf de copt sare 2 linguriţe zahăr 4 ouă 2 linguri ulei 3 linguri apă

800 g căpşuni, curăţate, spălate şi scurse

3 linguri cu zahăr pudră

1 lingură făină

scorţişoară, după gust

esenţe, după gust

Ştrudel cu căpşuni şi scorţişoară - Mod de preparare

Cum se prepară Pentru aluatul de ştrudel, într-un vas încăpător se cerne făina amestecată cu praful de copt şi sarea. Separat se amestecă zahărul, trei ouă şi două linguri de

ulei. Apoi se toarnă peste făină şi se amestecă. Se adaugă şi jumătate din cantitatea de apă şi se lucrează aluatul încorporând toată făina. Se frământă aluatul până se desprinde de pereţii vasului şi se adaugă apă, dacă aluatul o cere. Se acoperă aluatul cu un prosop curat de bucătărie şi se lasă deoparte să stea o oră.

Se pregăteşte umplutura din căpşuni feliate şi bine scurse, amestecate cu zahăr, esenţe şi făină. Aluatul se pune pe masa de lucru şi se întinde cu sucitorul într-o foaie subţire. Foaia se va unge cu oul bătut cu o lingură cu apă, se aşază umplutura în lungul foii de aluat, iar partea de aluat care va acoperi umplutura se taie fâşii de 2 cm late, fără a

le desprinde din foaie. Fâşiile de aluat se aduc peste umplutură sau se împletesc două câte două. Se unge ştrudelul cu căpşuni şi scorţişoară cu ou bătut cu apă şi se dă la cuptor pentru 40-45 de minute.