Ştrudel cu cireşe. Reţeta simplă

strudel cu cirese jpeg

Ce reţetă poate fi mai simplă decât aceasta de ştrudel cu cireşe? Evident, poţi înlocui cireşele cu orice fructe îţi sunt pe plac, dar pentru că suntem la început de sezon, ne gândim să le punem în tot felul de preparate.

Ştrudel cu cireşe. Reţeta simplă - Ingrediente (1 ştrudel)

1 foaie plăcintă 500 g cireşe 100 g pesmet 150 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 50 g fulgi de migdale 1 ou, pentru uns zahăr pudră, pentru decor

Ştrudel cu cireşe. Reţeta simplă - Mod de preparare

Speli cireşele, le scoţi codiţele şi sâmburii şi le pui la scurs. Le amesteci cu zahărul, zahărul vanilat şi pesmetul. Întinzi foaia de plăcintă, pui umplutura de cireşe şi uneşti capetele. Aşezi ştrudelul într-o tavă de chec cu hârtie de copt, cu partea superioară în jos. Îl ungi cu ou şi presari fulgi de migdale. Dai tava la cuptor până se rumeneşte ştrudelul, iar după ce s-a răcorit îl pudrezi cu zahăr.

foto: profimedia